Zamieszczone przez zgucio
Trzask w głośnikach przy wyłączeniu radia
Zwiń
X
-
Trzask w głośnikach przy wyłączeniu radia
Witam, mam problem kupiłem Blaupunkt Hamburg MP57. Przy wyciąganiu kluczyka ze stacyjki (radio włączone) następuję trzask w głośnikach, (radio jest podłączone przez wzmacniacz też firmy Blaupunkt) kolejna dziwna rzecz to straszny szum na CB przy załączonym radiu bądź CD lub USB. Czy to możliwe żeby radio z roku 2007 potrzebowało dodatkowego filtra przeciwzakłóceniowego. Poprzednio miałem zamontowane Sony CDX-MP 40 i wszystko było ok. Proszę o pomoc.
-
-
an_undertaker, odpiąć
[ Dodano: Nie 26 Sie, 07 16:09 ]
Krzysztof1967, prawdopodobnie Blaupunkt daje sygnał w interkonekty do wzmacniacza o nieco mniejszym napięciu,
przez co są bardziej wrażliwe na zakłócenia z instalacji elektrycznej auta;
inaczej mówiąc wychodzą "oszczędności" w instalacji zasilającej i sygnałowej wzmakaWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez an_undertakerna wzmacniacz wychodzi w blaupunkcie 3000MA a w sony było 0.3A takie dane są w instrukcjach obu radiach.
interesujące jest napięcie na wyjściu z przedwzmacniacza radia
no i może jaki interkonekt został zastosowany oraz jak zostały położone kable do wzmacniacza (sygnałowe i prądowe)With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Okazało się że radio jest pierdyknięte!
[ Dodano: Pią 14 Wrz, 07 00:12 ]
Zamieszczone przez QBAZamieszczone przez an_undertakerna wzmacniacz wychodzi w blaupunkcie 300MA a w sony było 0.3A takie dane są w instrukcjach obu radiach.
Komentarz
-
Komentarz